Dekbedden laten stomen

Wij adviseren om één maal per jaar uw dekbed te laten reinigen. Zeker voor de katoenen of satijnen tijk is het goed dat deze regelmatig gereinigd wordt om slijtage te voorkomen. U houdt op deze manier uw dekbed langer “als nieuw”.

Het is aan te raden om je dekbed regelmatig te laten stomen

Tijdens uw nachtrust verliest u veel vocht. (Maar liefst een kwart tot een halve liter vocht.) Hierdoor klitten de donsveertjes of de wol samen, waardoor na verloop van tijd het isolatievermogen van uw dekbed vermindert. Het professioneel laten reinigen zorgt ervoor dat de oude veerkracht en warmte isolatie weer herstelt.

Wollen dekbedden moeten altijd chemisch gereinigd (gestoomd) worden in een stomerij. Zou u deze wassen, dan krimpt en vervilt de stof, waardoor het dekbed niet meer bruikbaar is. 

Is na reinigen de huisstofmijt dood?

Ieder mens verliest ’s nachts 0,5 tot 1,5 gram huidschilfers waarmee de huisstofmijt zicht voedt.  Deze houden zich graag op in dekbedden, kussens, gordijnen etc.  Veel mensen zijn al allergisch voor deze huisstofmijt. Na het professioneel laten reinigen is deze huisstofmijt verwijderd.

Kan ik het dekbed ook zelf wassen?

Hoewel op het label staat dat een donzen dekbed gewassen kan worden raden wij het  toch af om het dekbed zelf te wassen. Vaak is de huishoudwasmachine beperkt  wat betreft de inhoud. Ook zult u met speciale zeep de dons moeten wassen. Daarnaast is het drogen een groot probleem. Veel drogers kunnen dit niet aan en ook het advies met de tennisballen in de droger lost het probleem vaak niet op.  Het resultaat is dat de vulling te lang nat blijft en volledig in elkaar gaat klitten. Alleen de professionele reiniger kan dit nog herstellen.

Vlekkenbehandeling

Vlekken op uw dekbed zijn lastig zelf te behandelen; Het worden snel kringen. Wilt u toch iets doen aan bloedvlekken, dan kunt u de vlek deppen met lauw water met een scheutje amonia.  Ditzelfde geldt voor urinevlekken. Koffie- en  theevlekken kunt u proberen te deppen met biotex, maar ook hier is het ontstaan van kringen een groot risico.
In zijn algemeenheid geldt dat vlekken beter door de professionele reiniger behandeld kunnen worden.

Haal- en Brengservice

Vul onderstaand formulier in en wij komen op de afgesproken datum en tijd bij u langs.
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Image